Vlog: PHP and email – the right way to do it

Vlog: PHP and email – the right way to do it

Yay, more vlogs!
This video is about a common problem encountered by newbie PHP developers: getting your application’s emails to look good and be delivered.

To see the screencast part better, switch to full screen HD mode 🙂

Please keep your libraries up to date! Versions of PHPMailer prior to 5.2.18 contain a critical security vulnerability.

PHPMailer: https://github.com/PHPMailer/
Music by http://www.bensound.com/

2 Comments on “Vlog: PHP and email – the right way to do it

  1. Здравей,

    търсейки cost-calculator попаднах на твоя сайт. Честно казано е голяма мъка да се чете сивия текст на тъмно сив фон. Та понеже си поизбодох очите реших направо да питам – има ли възможност във формулата за калкулация да се постави if. Имам предвид във формулата да участва стойност в зависимост от избора на някой dropdown например. Другия ми въпрос е дали има възможност да се дефинират глобални променливи, които също да участват във формулата и да се променят в зависимост от стойността на определено поле. Честно казано не ми е проблем да си напиша всичко на JavaScript, но просто ме изкефи, че плъгина е български и реших да се поинтересувам, защото точно в момента съм на вълна Contact Form 7.

    Поздрави и надявам се приемаш добронамерено критиката за четимостта на текста.

    • Здравей, благодаря за коментара. Цветовете на сайта са се разместили при последния автоматичен ъпдейт и вече ги оправих. Плъгинът позволява, при определени условия, да включваш собствен PHP код във формулата, което от своя страна позволява ползването на if блокове и глобални променливи. За повече информация можеш да видиш тази демо страница, както и документацията. За други въпроси съм на разположение през страницата за контакт. Поздрави!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.